بسم الله الرحمن الرحیم

 

نگاهی به انیمیشن رقص قاصدک ها» به کارگردانی آقای وحید شاکری

موقع برگشتن از زیارت امام رضا علیه السلام گذرمان به خطه سرسبز شمال و شهر تماشایی کیاکلا می افتد.موقع ورود به شهر چشمم به بنری می افتد که احتمالا به تصویر یکی از سرداران شهید مازندران اختصاص دارد.جلوتر که می رویم می بینیم بله بنر یادبود شهید خلبان احمد کشوری است که ظاهراً در همین جا به دنیا آمده است.

پسر برادرم که همراهم است می گوید:عموجان تازگیا کارتونی به نام رقص قاصدکها درباره شهید کشوری ساخته شده.»

تعجب می کنم،آخر کمتر پیش آمده انیمیشن سازان وطنی به سمت معرفی قهرمانان هشت سال دفاع مقدس رفته باشند.

می پرسم:چه کسی آن را ساخته ؟»

می گوید:آقای وحید شاکری.»

می گویم:با آقای مجید شاکری که کارگردان مطرح انیمیشن هستند نسبتی داره؟»

می گوید:آره عمو،برادرشه.»

می گویم:خدا احمد کشوری رو رحمت کنه،موقع شهادت بیست و هفت سال بیشتر نداشت،مادرش تعریف می کرد وقتی بچه بود هر وقت به آرایشگاه،مغازه و از این جور جاها می رفت و می دید رومه هایی با عکسای بد رو دیوار چسبوندن اونها را می کند،بزرگتر هم که شد به هوانیروز ارتش پیوست تا با پیروزی انقلاب اسلامی از کشور خود در  برابر تهاجم ارتش عراق دفاع کنه.»

می گوید:اتفاقاً کارتون هم به حضور شهید کشوری و رفقاش تو جبهه اشاره داره،مخصوصا به شبی که صبحش با هلیکوپتر دمار از روز دشمن درآورد و آخرش هدف میگ های عراقی قرار گرفت و تو منطقه میمک به شهادت رسید.»

سپس می گوید:عمو دوست دارید این کارتون را ببینید؟»

می گویم:چرا که نه،حالا فیلم چند دقیقه ایه؟»

می گوید:حدود چهل دقیقه.»

***

همین طور که با برادرزاده ام مشغول خوردن شربت خنک هستیم به تماشای فیلم رقص قاصدکها نشسته ایم.نکات زیر درباره این انیمیشن قابل ذکر است:

  • کودکان و نوجوانان به قهرمانان ملی خود علاقه دارند و هنگامی که پای کارتونی که قصد معرفی یکی از آنان که اتفاقاً رزمنده هم هست می نشینند حس بسیار خوبی دارند.در این انیمیشن علاوه بر شهید کشوری به شهیدان دیگری مثل شهید سهیلیان و شهید لشگری اشاره شده است که هر یک قهرمانی ملی به شمار می آیند.

  • ساخت استودیو آرتمن گستران تصویر» است که در کارنامه کاری خود ساخت انیمیشن آریو پهلوان کوچک»را هم دارد.

  • سه بعدی است و شبیه سازی پرواز بالگردها،انفجارها و ادوات نظامی جذابیت خاصی به آن بخشیده است.

  • روایتگر ساعات پایانی حیات طیبه شهید لشگری است و نیز مهارت و شجاعت وی در عقب راندن لشگرهای زرهی و م صدام.

  • وحید شاکری کارگردانی،مسعود شاکری مدیریت فنی ،آرزو لشگری نویسندگی،تارا تاجبش صداگذاری و امین هنرمند تولید موسیقی انیمیشن را بر عهده داشته اند.

  • کارگردان خود بخش های مختلفی از جمله طراحی کاراکتر،فضا،مدل،تکسچر[1]،فیلمنامه مصور[2]، جلوه های ویژه، کامپوزیتینگ[3] و نورپردازی را انجام داده است.این مهم صرفه جویی در هزینه ها را دربردارد به خصوص این که اثر با هزینه شخصی کارگردان ساخته شده است اما فیلم را از برکات کار جمعی و تخصصی قدری دور می کند.

  • انیمیشن می توانست نگاهی فانتزی به مقوله دفاع مقدس داشته باشد اما کارگردان اثر ترجیح داده است از این مطلب که نیاز به تجربه و مهارت بیشتری دارد فعلاً خودداری کند و به همان نگاه واقع گرایانه بسنده کند.

  • کارهای لازم برای کودکان و نوجوانان نیاز به فاصله گرفتن از دنیای بزرگترها دارد و در این اثر این فاصله می توانست بیشتر باشد.

  • کارگردان ضمن تلاش برای به تصویر کشیدن زندگی عادی یک قهرمان ملی، گوشه هایی از هنرهای تجسمی وی را هم به تصویر کشیده است چنان که می بینیم شهید کشوری نقاشی هم می کشد و آن ها را به شکل تابلوهایی تماشایی در معرض دید قرار می دهد.البته این مقوله می توانست بهتر مورد استفاده قرار گیرد.

  • در انیمیشن به نکته مهمی اشاره شده است و این که رزمندگان ما در عین سلحشور بودن رئوف و مهربان هستند و تاب دیدن رنج غیرنظامیان را ندارند.

  • به نظر می رسد که قهرمانان کارتون به لحاظ استیل بدن و چهره تنوع لازم را ندارند همه لاغر اندام،تقریباً هم قد با صورت های کشیده و محاسن یک جور هستند.

  • .

    فیلم زیادتر از حد تصورم زیباست و از این که می فهمم کارگردانش قصد ساختن فیلمی مشابه درباره خلبان شهید لشگری را دارد خوش حال می شوم.

     

    بیژن شهرامی



[1] -تکسچر به معنی بافت است و به تصویری گفته می شود که به منظور ایجاد بافت در تصاویر دو بعدی یا سه بعدی استفاده می شود.

[2] - storyboard

[3] - تکنیک های ترکیب و تطبیق صحنه های مختلف ویدئویی برای ایجاد صحنه های اکشن



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها